Lær at finde Rav


Ravfund.dk ønsker du får en god tur på stranden når du går på Ravjagt uanset om du går om dagen eller i mørket med en Ravlygte og vi har derfor på denne side samlet vigtig information omkring Ravjagt så du hjemmefra bliver godt forberedt og forhåbentligt kommer hjem med gode og solide Ravfund.
Ravjagt er ikke anderledes end andre interesser - jo mere man dyrker interessen jo bedre bliver man og alle kan finde Rav ved stranden blot man har lært, hvad man skal kikke efter både under Ravjagten men også inden Ravjagten og bruger du en Ravlygte bliver det mange gange lettere at finde Rav.

Undersøg stranden


De fleste af os har prøvet at lede efter Rav på stranden og typisk gør vi det om sommeren når vi nu alligevel er der, hvor vi går rundt og kikker mellem alle stenene på stranden men allerede her bliver det en lang og meget sej kamp, hvis du ønsker at finde Rav da vi næsten ikke kunne tænke os en mere forkert måde at lede efter Rav på. Kort sagt finder man ikke Rav mellem sten da sten har en anden vægtfylde så vi skal lede i noget som vejer det samme som Rav. Årstiden har stor betydning men du kan sagtens finde Rav hele året dog vil du finde meget mere og større stykker fra september til maj, hvilket der er flere årsager til og de vigtigste er styrken på vinden samt havets temperatur.

Sådan finder du Rav


Som allerede nævnt kan man finde Rav ved næsten alle Danske kyster men det er ingen hemmelighed at Ravet er rimeligt ulige fordelt så nogle steder er det nu engang lettere at finde Rav end andre steder. Ved vestvendte kyster er havet en del mere oprørt og du vil også opleve at vi ofte har vestenvind, hvilket betyder der kommer større mangder Rav ind på vestvendte kyster end på østvendte kyster. Det gør sig især gældende om sommeren, hvor mængden af Rav er en hel del mindre og her er chancen da også meget større på de vestvendte kyster. Herunder har vi samlet viden ang. Ravjagt opdelt i 15 forskellige afsnit.
Vi fortæller lidt om hvad du skal gøre og hvor du skal lede, se hvordan Rav Anders finder Rav.
Vi kommer her ind på Ravjagtens hjælpemidler som feks. Ravlygte og Ravkese.
Der findes utroligt mange Ravlygter og vi hjælper dig til at vælge den rigtige.
Vi viser dig en simpel test som hurtigt afgør om du har funder Rav eller noget andet.
Vi viser dig hvordan Rav ser ud på stranden med de forskellige Ravlygter.
Se om du kan få øje på Ravstykkerne som vi her har placeret mellem nogle sten.
Følg med i Danmarks mest opdatere kort over fundstederne i Danmar og prøv dem selv af.
Her omtales alle modellerne i vores sortiment og det uddybes, hvilken forskel der er.
Ravlygter der gør det meget lettere at finde Rav i mørket og også inden der bliver mørkt.
Vi forklarer hvordan Ravlygten virker samt hvad der også reflekterer når du bruger en Ravlygte.
Her kommer vi ind på hvad en Ravlygte koster og hvorfor nogle er dyrere end andre.
Få svar på om Ravbriller er nødvendige når du går på Ravjagt med en Ravlygte.
En Ravkese er for mange Ravjægere et vigtigt redskab - vi forklarer dig mere.
Her ser vi på hvor lang tid en opladning tager, forskellen på opladere samt vedligeholdelse.
Besøg vores forretning hvor du kan prøve vores Ravlygter på vores indendørs strand.

Skal jeg have en Ravlygte ?


Du kan selvfølgelig sagtens finde Rav uden at bruge en Ravlygte og her er det bedst hvis solen skinner da du så lettere vil kunne se det Rav der måtte være på stranden. Det vil især være Rav i de gule og orange nuancer som du vil finde da de vil have et svagt genskin i solens stråler. Det er dog så mange gange lettere at finde Rav når der er mørkt eller i skumringen ved hjælp af en Ravlygte da lyset fra den vil få Ravet uanset størrelse til at reflektere (lyse) og især mindre stykker Rav kan være utroligt svære at se i dagslys og selv de garvede Ravjægere bruger idag Ravlygter i deres søgen efter Rav.
Sådan ser du om det er Rav med Ravlygten

Sådan finder du Rav | Ravlygter | Ravjagt