Ravfund.dk - om forretningen


Ravfund.dk var tidligere en del af virksomheden CES internet som var en forkortelse for Comgros EDB Service. Comgros EDB Service startede i 1987 som EDB virksomhed med reparation af IBM og Olivetti og fungerede helt indtil 2019, hvor virksomheden blev solgt til anden side. Under virksomheden fandt man bla. Monitorservice.dk, kopibatterier.dk, soundpod.dk, u5.dk, notebookonline.dk samt notebook.dk som alle var selvstændige firmaer. Comgros EDB Service var ejet af Michael Nielsen. Senere kom Printerpatroner.dk, Deal-it.dk samt et par andre selvskaber med under samme tag.

Om Ravfund.dk

Ravfund.dk går i luften

I 2015 solgte virksomheden comgros.dk bla. UV lygter til hotelbranchen, hvor de blev brugt til kontrol af rengøring på hotelværelserne og det var i den forbindelse de første spæde skridt mod Ravlygter kom på tegnebordet. Ravlygter var dog ikke vores opfindelse da man havde brugt UV lys til opsporing af Rav i flere år men der begyndte at vise sig en interesse for Ravjagt og der blev derfor købt forskellige UV lygter i Kina for at se hvad de kunne præstere på stranden. Jeg selv (Michael) havde ledt efter RAV for mange år siden sådan lidt for sjov men det var i dagslys og ret besværligt men med de indkøbte UV lygter og også dem vi i forvejen solgte til hotelbrancen viste det sig at være yderst let at finde Rav.
Ravfund.dk gik online i 2016 med salg af de UV som vi kunne finde på det Kinesiske marked og da navnet Ravlygte allerede blev brugt kaldte vi fremover også disse UV lygter for Ravlygter for det var jo netop til Ravjagt de skulle bruges. Interessen for Ravjagt steg støt i 2016 og 2017 og vi begyndte at eksperimentere med forskellige bølgelængder (farven på lyset) på de Ravlygter vi havde og vi kunne se at med forskellige ændringer kunne lyset koncentreres eller spredes, hvilket var starten på produktionen i Nordjylland.

Ravfund går live

De første Danske Ravlygter


Den første Ravlygte vi lavede var en 30w og efter den kom 42w og 50w. I 2019 kom det store gennembrud da vi lancerede Ravlygter med meget bredt lys (Epi Power) og det var en lygte der blev taget godt i mod dog havde Ravlygten en stor begrænsning og det var den ikke kunne lyse langt men ville man oplyse et stort areal var den perfekt. Modellen er i dag ændret så de lyser længere end tidligere. Efter EpiPower som kom i flere modeller kom Epi Yellow til som var de første Ravlygter som gjorde det lettere at finde Rav da vi ændrede bølgelængden, den havde dog samme problem som Epipower at den ikke kunne lyse langt.
Senere på året kom de første Pro Yellow som var en almindelig Ravlygte hvor bølgelængden og andre komponenter var ændret og pludselig havde vi 'rigtige' Ravlygter som kunne lyse længere og bredt men med manipuleret lys så Ravet var betydeligt lettere at finde. I slutningen af 2019 kom den første Crystal Clear som var på 50w og den blev meget hurtigt yderst populær da den kunne lyse langt og gjorde Ravet meget lettere at se og så var den så kraftig at den kunne bruges i dagslys

De første Ravlygter

De specielle Ravlygter


Crystal Clear er i dag de mest populære Ravlygter og der er sket meget siden den første 50w kom på markedet og her i 2022 findes der mange modeller, hvor nogle kan lyse meget langt og andre meget bredt men ens for alle Crystal Clear er at de gør Ravjagten lettere da de får Ravet til at fremstå yderst gult. I slutningen af 2020 kom de første Brightpower Ravlygter og det er Ravlygter som lyser meget langt og samtidig er yderst velegnede i vandet og især på dybere vand. I 2022 kom kombinations Ravlygterne som er Ravlygter med flere funktioner så man feks. kan skifte mellem Crystal Clear og Brightpower eller feks. Crystal Clear og hvidt lys og på denne måde er det muligt med to lygter i en.
Mange af de specielle Ravlygter som feks. Brightpower og Kombinationslygterne er lavet på baggrund af kundeønsker og vi har tit kunder som gerne vil kunne gøre noget bestemt med en Ravlygte som feks. at kunne sidde i en båd og oplyse havbunden og i nogle tilfælde lave vi nogle forsøg for at se om det kan lade sig gøre, hvorpå en produktion så er en mulighed.

Specielle Ravlygter
Sådan ser du om det er Rav med Ravlygten

Om Ravfund.dk| Ravlygter | Ravjagt

© 2024 Ravfund.dk | Østre Fælledvej 16 | 9400 Nørresundby | 71711171 | CVR:13206279 | UV lygter bedst i test