Sådan vælger du den korrekte Ravlygte

At vælge den korrekte Ravlygte kan være svært og er du nybegynder og skal købe din første Ravlygte kan det være svært at navigere i det store udvalg af Ravlygter. Med denne side vil vi forsøge at hjælpe dig gennem junglen af Ravlygter så du får det korrekte første gang. Når du skal vælge en Ravlygte er det vigtigt at vide om du vil gå i vandet, på land eller begge dele om jo flere Lumen en Ravlygte er på jo kraftigere vil den lyse. Under hver Ravlygte finder du en måling som hedder 'Lumen ved 100cm' Jo højere tallet er jo dybere kan den lyse i vandet og samtidig også længere på land. Lumen ved 100cm måler vi på 100cm afstand fra lygten i et lystomt rør. Bemærk at 10000 Lumen er meget kraftigt og det finder vi kun på vores Brightpower og Boost Power Ravlygter som er yderst effektive i vandet.

Lumen ved 100cm har afgørende betydning for hvor dybt du kan lyse i saltvand og følgende tabel kan bruges:

Lumen ved 100cm: 200-400LM - 0-10cm
Lumen ved 100cm: 400-600LM - 10-20cm
Lumen ved 100cm: 600-800LM - 20-50cm
Lumen ved 100cm: 800-4000LM - 50-115cm
Lumen ved 100cm: 4000-30000LM -115-220cm

Foruden Lumen ved 100cm er følgende data også vigtige for din Ravlygte:

Farven på lyset (bølgelængden) som er afgørende for hvordan Ravet reflekteres
Længden af lyset som er afgørende for hvor langt Ravlygten kan lyse
Bredden af lyset som er afgørende for hvor bredt Ravlygten kan lyse


Ravlygtens mange navne

Ravlampe, Ravlygte, UVlygte, UV lampe - kært barn har mange navne. Vi kalder lygterne for Ravlygter da det er en lygte vi går med og ikke en lampe, en lampe mener vi er sådan en der står hjemme på bordet med en lampeskærm på. Så betegnelsen ravlampe bruger vi ikke i daglig tale når vi snakker lygter til at oplyse Rav med. UVlygte er som sådan korrekt men da UV dækker over et meget stort område indeholdende UVA, UVB samt UVC dækker dette begreb ikke rigtigt den type lygte vi går med da en Ravlygte lyser ved en bølgelængde der ligger i området UVA så skulle man kalde en Ravlygte noget andet ville en UVA lygte være korrekt.


Live test af Ravlygterne

Der findes flere test af Ravlygter hvis man laver en søgning på Google og du vil på vores Youtube kanal fin tests af alle vores Ravlygter 'Ravfund.dk'
Du finder også lyskegle test af vores Ravlygter da vi på hver enkelt Ravlygte har mindst et videoklip af Ravlygternes bredde og længde.Ravlygte modeller og tilbehør

Dette er Ravlygter som egner sig til Ravjagt ude i vandet, hvor du ønsker begge hænder frie.
Dette er almindelige professionelle Ravlygter som alle har centreret lys.
Ravlygter til brug om dagen og i mørket har de en stor fordel da Ravet bliver ekstremt gult.
Ravlygter med ekstrem kraftig centerkegle som kan lyse langt og dybt i vand.
Batterier og opladere har stor indflydelse på hvor lang tid du har strøm under din Ravjagt.
Yderst kraftige Ravlygter som med det helt specielle lys kan gennembryde grønt vand samt bruges på meget dybt vand.

Du kan finde mange informationer om Ravlygter på nettet men desværre er mange af dem ikke korrekte så lad os bringe et par af dem op her så du ikke længere behøver at koncentrere dig om forkerte oplysninger.

En Ravlygte og en UV lygte er det samme

Det er ikke helt korrekt da betegnelsen UV omfatter lys i området 100-400nm som inddeles i UVA, UVB og UVC. En almindelig Ravlygtes lys ligger i området 395-397nm og dette kaldes UVA. En højere bølgelængde giver samtidig mere lys og en lavere giver mindre lys. Vi har desværre oplevet at Ravlygter der sælges på bla. Ebay, Aliexpress og andre udenlandske sider er Ravlygter med en højere bølgelængde og dette gøres udelukkende for at få Ravlygten til at lyse mere men når bølgelængden bliver for høj vil Ravet ikke længere reflektere lyser fra Ravlygten.

En Ravlygte på 365nm kan bruges til Ravjagt

Det kan den med sikkerhed ikke og normalt er det supermarkeder der oplyser denne bølgelængde på 365nm sikkert pga. uvidenhed eller forkert information fra deres leverandør. En Ravlygts bølgelængde er som beskrevet ovenfor omkring 395nm dog kan en lavere bølgelængde have en betydelig større effekt på hvordan Ravet reflekterer og det er netop denne teknik vi bruger i vores Crystal Clear Ravlygter.

En Ravlygte kan bruges i dagslys

Det kan alle Ravlygter men det er besværligt og vil du bruge en Ravlygte i dagslys så anbefaler vores kunder en Crystal Clear Ravlygte, som gør det lettere da de har en meget kraftigt koncentreret centerkegle samt bølgelængde og reflektor er ændret, hvilket vil få Ravet til at reflektere bedre i dagslys.

En Ravlygte kan give skader på huden og øjnene

Lægevidenskaben er ret uenige om dette punkt men da lys i spektret UVA kan nedbryde vævet kan det være forbundet med en risiko men da vi under normale omstændigheder peger vores Ravlygte ned mod jorden burde der ikke være fare ved alm. brug. Når du solbader udsættes huden for UVA og UVB men da UVA delvis bremses af glas er du lidt beskyttet af det monterede glas i Ravlygten. Et solaries lys er 95% UVA og en lille rest UVB. Vi anbefaler selvfølgelig man aldrig lyser på hinanden eller sig selv og aldrig i øjnene. Ravfund.dk anbefaler brug af Ravbriller og med de rigtige Ravbriller (som har indbygget boost) får du samtidig en sidegevinst da Ravet bliver meget mere gult når du bruger disse, hvilket er en stor fordel ved de helt små stykker Rav. Denne type Ravbriller kan du læse mere om i vores afsnit om Ravbriller og Ravbriller kan købes her.


Ravlygte test

For at gøre det lettere at vælge den korrekte Ravlygte har vi her lavet nogle illustrationer som viser hvordan de forskellige Ravlygter vil lyse, hvilken længde og bredde du kan forvente og under hvert billede har vi lavet en lille forklaring til hvilke Ravlygter der nogenlunde passer med billedet. Med en begynderlygte får du en lille mængde lys og typisk ikke særligt bredt eller langt lys og mange gange kan en begynderlygte kun lyse 2-3m frem med en meget begrænset bredde, hvilket ikke gør dem egnet hvis dit mål med Ravjagten er at gennemsøge et større område af stranden eller kysten. Begynderlygter er fine til at gennemsøge tang. De professionelle Ravlygter er det vi kan kalde traditionelle Ravlygter hvor der findes en hel del forskellige. Fælles for alle traditionelle Ravlygter er de mange gange har et kraftigt center og derfor kan lyse langt men ikke særligt bredt. Længden på lyset har stor betydning hvis du leder efter Rav i vandet men bemærk at nogle Professionelle Ravlygter kun kan bruges på 15-20cm vand. Disse lygter har sjældet et bredt lys (omkring 1m i diameter på 3m afstand) En Ravlygtes længde og især bredde på lyset har meget stor betydning for hvad du finder på din jagt og herunder har vi illustreret hvordan de forskellige lygter lyser på strand eller kyst.


Begynder Ravlygter
Her ses en lille bredde og længde på lyset, hvilket betyder du kun ser et meget lille område foran dig og jo længere lygten skal lyse jo bredere bliver keglen men lyset bliver også svagere for hver meter. BegynderRavlygter hører til denne kategori af Ravlygter og de har oftest en keglestyrke fra 0-2 og du kan forvente en længde på lyskeglen fra 1-8m.

Professionelle Ravlygter
Traditionelle Ravlygter med en bølgelængde på 395-397nm
Her ses en smal bredde på lyset men samtidig en fair længe, som betyder du kan se længere i Ravlygtens lys dog er bredden ikke så stor på disse Ravlygter. De små almindelige Ravlygter hører til denne kategori og de har typisk en keglestyrke fra 3-5 og du kan forvente en længde på lyskeglen fra 5-18m.

Ravlygter bedst i test
Traditionelle Ravlygter med en bølgelængde på 395-397nm
Her ses en traditionel Ravlygte med en god bredde og samtidig en fair længde på lyset og disse lygter er velegnet til søgning i vand. Lygterne i denne kategori kan ofte lyse meget langt. Dette er gældende for mange af de almindelige Ravlygter samt Crystal Clear Ravlygterne og de har typisk en keglestyrke fra 4-9 og du kan forvente en længde på lyskeglen fra 15-40m nogle endnu længere.

Bright Power Ravlygter
Kraftige Ravlygter med lang rækkevidde som lyser dybt i vand
Her ses en Bright Power Ravlygte som er helt nye Ravlygter vi lancerede i august 2021. Disse Bright Power Ravlygter er meget kraftige Ravlygter som alle har et meget kraftigt center, der gør dem velegnede til søgning efter Rav på dybere vand helt ned til 190cm. De store Bright Power modeller har samtidig et fint bredt lys så du både kan søge langt og bredt under Ravjagten. På Bright Power finder du keglestyrke på op til 10, hvilket er det maksimale for en Ravlygte.

Crystal Clear Ravlygter
Ravlygter som gør det lettere at se Ravet
Crystal Clear Ravlygter er vores mest populære Ravlygter da de med det helt specialle lys gør Ravet yderst let at se i mørket da det får en næsten selvlysende farve og samtidig den model vores kunder anbefaler til Ravjagt om dagen, dog må solen ikke er fremme og det skal helst være en godt overskyet dag. Modellerne er alle kraftige og primært med et koncentreret lys dog er Ultrapower modellerne også med et bredt lys.

Find Rav med den korrekte Ravlygte

Ravlygte test | Korrekt Ravlygte | Bedste Ravlygte

© 2024 Ravfund.dk | Østre Fælledvej 16 | 9400 Nørresundby | 71711171 | CVR:13206279 | UV lygter bedst i test