Rav Pandelamper til Ravjagten

En Rav pandelygte eller Rav pandelampe som den også kaldes har rigtig mange fordele i forhold til en håndholdt Ravlygte men mange vælger dog en håndholdt Ravlygte som første gangskøb, hvilket også er ganske fornuftigt da de typisk er billigere at anskaffe og udvalget er meget stort. Ravfund.dk er de eneste der laver Rav pandelamper med samme styrke som håndholdte Ravlygter og det giver klart nogle store fordele når du går i vandet og samler Ravet op med en Rav kese. Når du køber en Rav pandelampe hos Ravfund.dk vil den have en lysstyrke som er den samme som for en håndholdt Ravlygte i samme model og dette kan vi opnå med vores helt eget og specielt udviklede Rav pandelygte modeller som er blevet et hit blandt Ravjægerne i Danmark. Vi udvikler Rav pandelygter i serien Brightpower da disse har stor lysstyrke og specielt produceret til brug i vandet men de kan selvfølgelig også bruges på land. Alle vores Rav Pandelamper forsynes af den medfølgende batteripakke som oplades vha. en oplader som også medfølger.


Teknikken bag Rav Pandelamperne

Ser man på en håndholdt Ravlygte så sidder batterierne i Ravlygten og den forsynes derfor direkte med et minimalt strømtab og derved kan der trækkes stor strøm som varierer fra model til model men når vi taler om Rav Pandelamper, hvor selve Ravlygtens hoved er monteret på ens hoved og batterierne i en batterikasse så opstår der et stort strømtab da strømmen skal føres fra batterikassen til Ravlygtens hoved og det er grunden til de Rav Pandelamper man finder i Kina og andre steder er yderst svage og typisk kun på 3-10w da det vil kræve et meget tykt kabel at føre en større strøm til Ravlygtens hoved. Dette kan man dog løse ved at ændre på den måde Ravlygten fungerer på og det er på denne måde vi kan lave Rav Pandelamper helt op til 60w uden tab af styrke i lyset. Der findes dog Rav Pandelamper i Kina på 30-50w som fungerer ganske fint og de bygger i de fleste tilfælde på samme teknik som vi benytter os af og den eneste grund til de ikke masseproduceres i Kina er pga. den ringe interesse for netop Rav Pandelamper.


Fordelene ved en Rav Pandelampe

Der findes mange store fordele ved at bruge en Rav Pandelampe fremfor en håndholdt Ravlygte og den største fordel er helt klart at du får begge hænder fri, hvilket er vigtigt når man går med en Rav kese og samler Ravet op i vandet. Går du feks. på 40cm vand med en håndholdt Ravlygte og ser et stykke Rav på havbunden så skal du nu med enten hånden eller din Rav kese samle Ravstykket op med stor risiko for at du taber din Ravlygte i vandet. Hvis du altid bruger en Rav kese til at samle Ravet op med så mangler der en 'hånd' til at tranportere Ravstykket fra Rav kesen og ned i lommen og det giver den samme store risiko for at tabe den håndholdte Ravlygte i vandet. En anden stor fordel hvis du går på Ravjagt uden Rav kese er at du kan have begge hænder i lommerne indtil du ser et stykke Rav og dermed kan holde hænderne varme, dog kan man blot bruge varme handsker under Ravjagten men så skal man have handskerne af hver gang der skal samles Rav op fra stranden med mindre det er store stykker man finder. De fleste Rav Pandelamper vi producerer har også den fordel at de holder strøm lidt længere tid end en tilsvarende håndholdt Ravlygte da opbygningen af Pande Ravlygten er anderledes og den derfor har et mindre strømforbrug.


Ulemperne ved en Rav Pandelampe

Der findes nogle få ulemper ved at bruge en Rav Pandelampe og den største er hvis du går på Ravjagt om sommeren og bruger en Rav Pandelampe så vil du på de meget varme dage have en sværm af fluer omkring dit hoved da disse tiltrækkes af UV lyset, dette sker dog ikke i efteråret eller om vinteren da disse fluer ikke findes på dette tidspunkt. Vægten af Pande Ravlygten er meget lav og omkring 225g men har du problemer med nakkesmerter i dagligdagen så kan en Rav Pandelampe forværre disse nakkesmerter i sjældne tilfælde. Skulle du anskaffe dig en Rav Pandelampe fra Ravfund.dk og det ikke lige er det der passer til dig så kan du med vores 2 års ombytningsservice få Pande Ravlygten ombyttet til en anden håndholdt Ravlygte, hvilket du kan læse mere om i afsnittet 'Ombyt din Ravlygte'


De forskellige modeller Rav Pandelamper

Vi producerer Rav Pandelamperne i serien Brightpower som er Ravlygter der bryder vandspejlet rigtig godt. Rav Pandelamperne fungerer på fuldstændig samme måde som de håndholdt Ravlygte og styrken på de håndholdte Ravlygter og Rav Pandelamperne er den helt samme, eneste forskel vil være at en Rav Pandelampe vil lyse lidt bredere end den håndholdte Ravlygte da selve lygtehovedet befinder sig højere oppe, hvilket svarer til du tager din håndholdte Ravlygte og holder den over dit hoved. Brightpower Rav Pandelamperne er så kraftige i deres centerkegle at du ikke vil opleve noget tab i forhold til en håndholdt Ravlygte selvom Pande Ravlygten er placeret højere oppe. Rav Pandelamperne tændes og slukkes på den vandtætte kontakt, som er monteret i toppen af lygtehovedet så du hurtigt kan tænde og slukke lygten uden besvær og du har også mulighed for at dæmpe lyset på pandelygten ved kortvarigt at skuppe tændknappen til tænd position.


Hvorfor er Rav Pandelamper dyrere ?

Når der skal produceres en Rav Pandelampe er der rigtig mange faktorer der spiller ind under produktionen som feks. effekten på Pande Ravlygten og farven som Ravet skal gengive i Pande Ravlygtens lys. Selve teknikken som Pande Ravlygten bruger er anderledes så vi kan ikke bruge samme elektronik i Rav Pandelamperne som vi gør i de håndholdte Ravlygter og da Rav Pandelamperne ikke sælges i samme omfang som de håndholdte Ravlygter bliver de desværre lidt dyrere at producere.

Du finder alle vores Rav pandelygter her på siden.


Rav Pandelamper

Pande Ravlygte | Ravlygter | Ravjagt i mørket