Konverteringstabel for Ravlygterne fra Ravfund.dk

Fra 1 april 2024 bliver alle Ravlygter fra Ravfund.dk solgt med angivelse af Lumen, som er den mængde lys en Ravlygte leverer.


Den mystiske Lumen

Orden Lumen er ligeså mystisk som så mange andre begreber når vi snakker lygter og lys og i særdeledhed UVA lys som er det en Ravlygte afgiver. Lumen betyder lysstyrke og det er den lysstrøm der afgives fra en bestemt lyskilde - i dette tilfælde en Ravlygte.

Sådan måler vi Ravlygterne

Lumen bruges ofte om hvidt lys men man kan sagtens bruge Lumen til angivelse af lysstrøm fra en Ravlygte og den måde vi måler en Ravlygtes Lumen tal på er ved hjælp af en lyskasse som er 1m i længden, hvor der i den ene ende er monteret en Lumenmåler og i den modsatte ende monterer man så Ravlygten under målingen. Lyskassen er indvendigt matsort så lyset ikke kan reflekteres fra kassens sider.

Hvad betyder Lumen for Ravlygtens lys

Jo højere Lumenværdi jo mere lys afgives fra Ravlygten og man vil se at feks. en Crystal Clear Ravlygte ikke afgiver så stor Lumenværdi som feks. en almindelig Ravlygte og det er fordi Crystal Clear på dette område er helt speciel og ikke afgiver ret meget synlig lys, hvilket er den helt perfekte måde at få Ravet der er tørt eller har dårlig refleksionsevne til at reflektere på.

I skemaet nedenfor kan du se Lumenværdien for vores tidligere Ravlygter, det er dem der før blev opgiver i Watt (W)


Konverteringstabel for Ravlygte

Herunder vises en ca. angivelse af Ravlygternes lys længde


Konverteringstabel for Ravlygte
Konverteringstabel for Ravlygte
Pro Ravlygter

Konverteringstabel for Ravlygter | Ravfund.dk

© 2024 Ravfund.dk | Østre Fælledvej 16 | 9400 Nørresundby | 71711171 | CVR:13206279 | UV lygter bedst i test