Hvad gør Ravbriller


Ravbriller er mange ting og vil man blot gerne have at Ravet skal være lettere at se kan man sagtens bruge et par alm. kørebriller, dog vil et par af vores briller i de fleste tilfælde have en langt bedre effekt. Almindelige kørebriller har dog ingen beskyttelses filter indbygget mod Ravlygtens bølgelængde og det er netop bølgelængden fra Ravlygter (og lavere) der giver trætheden i øjnene især hvis din lygte er kraftig (mere end 20w)

Vi har i samarbejde med vores producent udviklet to nye briller hvor den ene (gul model) filterer fra 350nm og op til 420nm. Den anden model (sort model) har betydelig kraftigere filtrering 320nm til 510nm.

En normal Ravlygtes lys har en bølgelængde på 395nm og når Rav og mange andre ting belyses med denne bølgelængde vil der blive reflekteret et lys ved en anden bølgelængde og for Rav er det 575nm til 590nm hvilket er den bølgelængde der gør at ravet lyser gult/orange, belyser vi feks. med en anden bølgelængde som feks. 380nm reflekterer Rav en bølgelængde på 590nm til 620nm, hvilket er meget mere orange og mange af vores kunder bruger også Ravlygter med netop denne bølgelængde da Ravet bliver meget lettere at se.

Vores ravbriller filtrerer både de farlige lave bølgelængder væk men også de bølgelængder vi ikke skal bruge til noget og booster det område, hvor Ravet kan ses. De gule Ravbriller gør Ravet meget Orange og dæmper bla. genskinnet fra skaller. De sorte Ravbriller gør Ravet mindre Orange men dæmper derimod genskinnet fra andre organiske materialer som krabber, svampe og lign. Du kan på billedet herunder se hvilken forskel de gule Ravbriller gør.
Du finder de gule Ravbriller her
Du finder de sorte Ravbriller her

Vi anbefaler ALTID ravbriller selvom lægevidenskaben er ret uenige om UV lys kan beskadige øjnene.


© 2020 Ravfund.dk