Sådan finder du Rav om sommeren

Du har sikkert hørt flere gange at Ravsæsonen varer fra omkring oktober til marts eller måske fra september til april men det er lidt forkert antaget da du kan finde Rav hele året langs vores Danske kyster dog skal du gribe Ravjagten an på en lidt anden måde end du plejer. Sådan meget forenklet kan man sige at Ravet kommer ind på hvert højvande men det ved vi Ravjægere ikke helt passer da mange andre faktorer spiller ind, men der er nu alligevel nogen sandhed i det blot kommer Ravet ikke altid HELT ind til kysten og det er dette vi skal udnytte.


Den store forskel på vinter og sommer

Ser vi lidt på forskellen fra vinter til sommer kommer det nok ikke som den helt store overraskelse at vores have er behageligt varme om sommeren men også vindende ændrer sig og en vind fra øst om vinteren bringer ofte kulde med sig men om sommeren bringer den ofte varme med sig. Storme ser vi næsten aldrig om sommeren men der kan sagtens blæse kraftigt selvom der er 25 grader. Netop vinden har en stor betydning for Ravjagten men strømmen er den afgørende spiller men om vinteren behøver vind og strøm ikke at være korrekt for at bringe store mængder Rav ind til kysten da vandets temperatur øger flydeevnen i vandet så Ravet lettere kan flyde og der skal så ikke så kraftig en strøm til at bringe Ravet mod land og da også strømmene er svagere om sommeren sker der ofte det at Ravet 'strander' ude i havet.

Hvad skal jeg gøre om sommeren ?

Kort sagt skal du ud i vandet og hente Ravet da dets flyde evne ikke er så god pga. af både vandets temperatur men også fordi vinden og strømmen ikke er så stærk som i de kolde måneder og du vil opdage at det du ser efter på dine jagten (pindelag og andet skidt) ofte ligger en stykke ude i havet og det er her Ravet gemmer sig og ligesom om vinteren så er de små stykker længere inde mod land end de større stykker, hvilket er grunden til vi ikke får de store stykker Rav med hjem om sommeren da vi ikke kan komme ud og hente dem. Oplever du feks. en kraftig storm om sommeren venter du blot må strømmen er korrekt som om vinteren og så henter du Ravet hvor du plejer - blot lidt længere ude i havet og vi taler ikke om 2m vanddybde blot på 10-20 cm.


Hvad hvis der ingen vind er ?

Så bliver det helt som om vinteren noget sværere men du skal ikke kikke efter Rav på stranden for her finder du ikke noget som i absolut ikke noget, du skal derimod ud i vandet og mens der er lyst finder du de steder i vandet hvor der er siv eller ålegræs da Ravet gemmer sig her af den simple årsag at det har sværere ved at returnere til havet når vandet trækker sig tilbage. Marker feks. på Google Maps de steder du finder med store mængder 'forhindring' og vend tilbage når det er mørkt (så skal du heller ikke kæmpe dig gennem 500 badegæster) og brug så din Ravlygte de steder du har markeret da Ravet vil gemme sig her - hvis du er heldig.


Pro Ravlygter

Ravjagt om sommeren | Kraftige Ravlygter

© 2023 Ravfund.dk | Østre Fælledvej 16 | 9400 Nørresundby | 71711171 | UV lygter bedst i test