Gratis Ravlygte hos Ravfund.dk


Der er desværre ingen gratis Ravlygter pt. men følg med her på siden eller i vores Facebookgruppe hvor vi vil annoncere når disse igen bliver tilgælgelige. 2-3 gange om året er det muligt at afhente små gratis Ravlygter i vores forretning så du har mulighed for at afprøve om Ravjagten er noget for dig inden du investerer i en dyrere professionel model. Disse gratis Ravlygter leveres inkl. en lille bøtte med Ravstykker som du kan lyse på med den gratis Ravlygte.

Ravjagten med UV lys

De seneste år har Ravjagt med en eller anden form for UV lys virkeligt vundet frem og i dag er det blevet en alle mands sport og det kan man sagtens forstå da en tur ved stranden får dagligdagens stres til at forsvinde, hvilket ofte sker når vi færdes i vores dejlige natur. Jeg vil i dette afsnit ikke komme så meget ind på valg af Ravlygte mere hvad vi skal gøre for at være 'heldige' ved stranden for der er rigtig mange faktorer der spiller ind. Meget af det materiale jeg har samlet her er fra vores erfaring her hos Ravfund.dk som i dag tæller 3 Ravjægere. Det du finder her i denne artikel er ikke ensbetydende med det er korrekt men blot de erfaringer vi har gjort på stranden og vi finder som sådan altid Rav når vi er ude på vores ture som vi ofte gør lige efter fyraften.


Begynder fejlene

I forretningen og på de sociale medier hører vi ofte der spørges ind til hotspots eller blot et sted at tage hen for at lede efter Rav men ofte står man tilbage med en række kommentarer som ikke rigtig gav det svar man havde ønsket og det kan der være mange grunde til men de fleste hotspots har taget en del tid at finde så dem holder man ofte tæt ind til kroppen. Man kan selvfølgelig bare finde sine egne hotspots men er man nybegynder har man ofte ingen ide om hvad man skal gøre og en del opgiver derfor Ravjagten. Lad os se på hvad man ofte gør forkert når man vil ud på Ravjagt:

1. Man leder de helt forkerte steder
2. Man kommer for sent frem til stederne
3. Man leder på de forkerte tidspunkter
4. Vinden er ikke korrekt

Led efter Rav de rigtige steder

Kort sagt så kan man finde Rav ved næsten alle Danske kyster men det er ingen hemmelighed at Ravet er rimeligt ulige fordelt så nogle steder er det nu engang lettere at finde Rav end andre steder. Ved vestvendte kyster er havet en del mere oprørt og du vil også opleve at vi ofte har vestenvind, hvilket betyder der kommer større mangder Rav ind på vestvendte kyster end på østvendte kyster. Når Ravet kommer ind til kysten så forsvinder det ud i havet igen men det vil aflejre sig i de forhindringer der er på dets vej som feks. er siv og tang så det er et oplagt sted at begynde sig søgning. Kommer man til en strand der er helt ren og uden tang og andet opskyld så skal man lede længe efter de gyldne klumper.

Led efter Rav inden det er for sent

Dette burde være ganske simpelt men alligevel er det her de fleste nybegyndere laver fejl og ofte leder man efter Rav når man har lyst, tid, konen eller manden er på arbejde, man har fri fra arbejde osv. men vil man have del i de store mangder Rav så skal man altså ud og hente det når det kommer ind og ikke 14 timer senere, bevares der er da sikkert stadig Rav tilbage og du kan sikkert få plads til 1000 stykker i den lille plastik bøtte som der tidligere var salt i. Vil du finde de større stykker som ikke kan komme ned i den lille salt bøtte så skal du være en af de første og det kan være svært da Ravjagt jo nu engang ikke er det vi lever af men vores hobby og de fleste af os har jo også en famile der gerne vil se os ind i mellem. Vores erfaring er at de dage der kommer store mængder Rav ind skal du være på stedet når det sker og passer det så med du har tid der er det jo fint ellers napper de andre det for næsen af dig. Men fortvivl ikke for som jeg var inde på tidligere så leder jeg og mine kolleger efter Rav når vi har fri fra arbejde og vi finder næsten altid ok mængder Rav, men hvordan gør vi så det ? Joh det gør vi ved at tage til de områder der ikke er så besøgte så skal vi ikke dele med så mange og ofte er der ikke et øje noget steder når vi kommer men det kræver lidt for at finde disse steder og mange gange skal vi gå 1-2 km bare for at komme ned til stranden og dem der ikke gider det er så ikke vores konkurrenter! Alle de steder vi har fundet har vi undersøgt mens der er lyst for at se om der er forhindringer som Ravet kan aflejres ved og disse gemmer vi på Google Maps. Her er lidt gode råd:

1. Er det let at komme til stedet så er der sikkert ingen Rav
2. Ser du fodspor over det hele så gå den modsatte vej
3. Er der også fodspor der så tag et andet sted hen
4. Er der også fodspor så prøv en anden dag

Led efter Rav på det korrekte tidspunkt

En ting er at komme først til Ravet, hvilket kan være en udfordring i sig selv men at finde ud af hvornår Ravet kommer ind er en videnskab i sig selv men med lidt sund fornuft og planlægning kan du finde ud af det. Der findes utroligt megen nyttig information på internettet og med vores ven Google er det let at finde det frem, feks. findes der rigtig megen video materiale lavet af dygtige Ravjægere som hellere end gerne vil øse ud af deres viden men et kik på video materiale fra en meget erfaren herre som ved hvad han taler om kan hjælpe dig meget langt i din søgen og her taler jeg om Anders Leth Damgaard så blot lav en søgning på ham. Men hvad er så det rigtige tidspunkt at lede efter Rav på - det er efter kraftig blæsevejr og gerne en storm da den vil ruske op i havbunden og føre store mængder Rav ind mod kysten, dette emne kommer Anders Leth Damgaard ganske fint ind på i et af hans videoklip.

Led efter Rav når vinden er korrekt

Det er vigtigt du leder efter Rav når vinden er korrekt og hvis du laver en hurtigt søgning via Google på 'Vindretning Rav' får du hurtigt forklaret hvornår det er bedst at gå på Ravjagt men kort fortalt fungerer det således og i denne rækkefølge:

1. Kraftig vind er et must da Ravet så 'kommer op' fra havbunden og klar til at komme mod kysten
2. Vinden skal aftage til under 10m/sek og der skal være fralandsvind
3. Nu er du klar til Ravjagten

Der kommer også Rav ind til kysten ved pålandsvind og andre vindretninger men for mange områder i Danmark er en 'forkert' vind næsten det samme som intet Rav. Når vinden efter kraftig vind/storm aftager og vender til en fralandsvind så flyttes overfladevandet ud i havet og dette giver i de fleste tilfælde en god understrøm der fører Ravet med ind til kysten, bemærk dog at for nogle områder gælder anden vindretning og informationen her på siden skal også opfattes som en rettesnor og ikke en guide i at finde Rav.


Med Rav Anders på Ravjagt - Rav Anders er en yderst kompetent herre som ved rigtig meget om Rav.


Hvad er Rav og hvor kommer det fra ?

Rav er forstenet harpiks af bl.a. Guldlærk. En betingelse for, at der dannes rav, er at harpiksen ender i havet og ligger der i mindst 30-50 millioner år. Først efter denne lange iltfrie proces med trykpåvirkninger, hvorved plantesaften forandrer sig, og olieindholdet reduceres, dannes det rigtige ægte rav. Overgangsformerne mellem harpiks og ægte rav kaldes kopal. Dette materiale er mere porøst, så man kan knække flager af med en negl. Verdens ældste rav er 235-231 millioner år gammelt, og det er fundet i Østrig og Bayern. Danmarks ældste rav er fundet på Bornholm og er 170 millioner år gammelt. Densiteten af rav er i gennemsnit 1,05 g/mL, dvs. kun en anelse højere end densiteten af havvand, hvilket betyder at jo mere saltholdig vandet er jo bedre vil Ravet flyde i vandet. Rav flyttes derfor let rundt af vandmasser i bevægelse. Rav, der er fundet som opskyl på en strand, anses for at være finere end rav gravet ud af jorden. Hvis man er heldig, kan man finde fossiler af insekter i ravklumper, hvilket øger værdien betragteligt. Rav kan brænde og giver derved en dejlig duft lidt som en frisk adventskrans. Når man gnider på rav udvikles statisk elektricitet. Når ravet udnyttes til smykker bliver det tit opvarmet og senere slebet og poleret. Alt efter hvilken opvarmningsmetode man anvender, kan man skabe forskellige farver og sprængningsmønstre. Kontakten med huden holder ravet fint blankt, mens det bliver mat og kedeligt af at blive efterladt i en skuffe. Helt siden oldtiden har mennesket anvendt rav og ravsmykker som betalingsmiddel og siden dengang har ravet haft en rolle som vidundermiddel mod alskens dårligdomme. (uddrag fra wikipedia.org)

Hvorfor lyser Ravet når man bruger en Ravlygte ?

Når du bruger en Ravlygte i mørket så vil Rav og en hel del andre materialer reflektere i forskellige farver og efter lidt tid får du hurtigt sporet dig ind på hvad der er hvad så du ikke får fyldt lommerne med døde krabber og andre sjove ting fra stranden. Nogle bruger betegnelsen at 'Ravet lyser' men det er forkert da det er en refleksion du ser fra Ravet og mange andre ting på stranden. Lad os gennemgå mange af de emner der vil reflektere på stranden så du har en fornemmelse af hvad du skal kikke efter men du vil helt sikkert i starten tage mange ting med hjem der ikke er Rav og det er helt normalt. Rav som er det vi er interesseret i reflekterer en farve der er lys gul og her taler vi om en almindelig Ravlygte og ikke dem vi producerer som får Ravet til at reflektere gult til mørkegult. Disse emner indeholder mikroorganismer som sender et lys tilbage 'refleksion'og sammensætningen af disse mikroorganismer bestemmer farven. Man kan til en vis grad ændre på den farve ved at ændre på den bølgelængde som Ravlygten lyser med og for Rav ændrer vi netop på bølgelængden for at få en mere gul refleksion, hvilket gør det meget lettere at se Ravet. Bølgelængden er ikke alt da man også ved at ændre vinklen på det lys Ravlygten har kan påvirke måden man ser refleksionen på. Vi producerer bla. lygter til diskoteksbrachen så der kan detekteres feks. heroin og til jægere der bruger disse til søgning af blod ved anskudte dyr. Det er som sådan en 'Ravlygte' vi ændrer bølgelængde og vinkel på.

 • Dette vil blive reflekteret i gule nuancer
  • Nogle plastic typer
  • Nogle mindre larver
  • Cigaret skod
  • Byggeskum
  • Rav
 • Dette vil blive reflekteret i violette nuancer
  • Nogle konkylier
  • Nogle skaller
  • Noget plastic
 • Dette vil blive reflekteret i røde nuancer
  • Nogle skaller
  • Nogle sten
  • Noget tang
 • Dette vil blive reflekteret i orange nuancer
  • Nogle søpindsvin
  • Noget tang
  • Vættelys

Sådan ser du om det er Rav med Ravlygten

Brug af Ravlygte | Brug af Rav-kese | Ravjagt

© 2023 Ravfund.dk | Østre Fælledvej 16 | 9400 Nørresundby | 71711171 | UV lygter bedst i test