Hvad er den bedste Ravlygte ?

Det findes utroligt mange Ravlygter på markedet og der er de seneste år kommet mange nye Ravlygter til da vi hele tiden udvikler nye modeller. Nogle modeller udgår dog også i takt med at der udvikles bedre lygter men typisk vil man se at en model vil være på markedet i flere år. Udviklingen af UV Ravlygter følger som sådan udviklingen indenfor teknik og specielt med lygterne udvikles der hvert år nye typer LED og det er overvejende LED med hvidt lys der udvikles på da det er disse der sælges flest af da de bruges i utroligt mange produkter verden over. Når vi her i udviklingen tester disse LED og måske finder dem velegnede til Ravlygter får vi vores Amerikanske samarbejdspartner til at producere det helt samme LED blot med den bølgelængde der passer til den specifikke model Ravlygte.

Det er yderst svært og næsten umuligt at fortælle hvilken Ravlygte der er den bedste da det afhænger af rigtig mange faktorer som feks. hvor man skal bruge lygten om den skal bruges i vand og mange andre faktorer så den bedste Ravlygte for dig er ikke nødvendigvis en mage til den din ven eller veninde bruger. De forskellige Ravlygter der produceres hos os er udviklet på forskellig måde, nogle har kraftigt smalt lys, andre meget bredt lys, nogle får Ravet til at fremstå mere gult og andre kan bruges i dagslys så mulighederne er mange. Er du i tvivl om valget af UV ravlygte er du meget velkommen til at få en demonstration på vores indendørs strand hvor du hurtigt kan se forskellen på vores lygter.


Hvorfor er nogle Ravlygter så dyre ?

Når der skal produceres en Ravlygte er der rigtig mange faktorer der spiller ind som feks. lysets længde, lysets bredde og farven som Ravet skal gengive. Hvis en Ravlygte skal lyse langt skal lyset koncentreres og bla. reflektorer skal passe til de anvendte LED, koncentrerede Ravlygter er umiddelbart det der er billigst at lave da det ikke kræver så mange LED. Hvis Ravlygtens lys skal være bredt kræver det enten et meget stort lygtehoved eller specielle prismer/linser der kan sprede og samle lyset som vi feks. bruger i vores Epi serie. Ravlygter med bredt lys er generalt dyrere at producere da det kræver flere LED og mange gange specielle drivere til styringen af lyset. Skal Ravlygten derimod have både langt og bredt lys kommer den store udfordring da det i de fleste tilfælde vil kræve både et stort lygtehoved med mange LED samt specielt fredstillede LED med vinklet lys og det er en dyr process og det næste problem er strømforbruget i disse lygter da mange specielle LED vil kræve meget strøm, hvilket betyder mange batterier i lygten og for at opnå dette bruges der en teknik hvor batterierne serie forbindes. Det gør man for at øge spændingen men strømstyrken øges ikke så disse lygter vil normalt ikke have så lang drifttid. Skal Ravlygte produceres med specielle LED for at ændre på Ravets egenskab så det reflekterer i en anden farve er dette endnu en udgift i produktionen. Forskellen på det synlige lys fra en Ravlygte kan være stor og her på billedet vises der en almindelig Ravlygte til venstre og lyset fra en sådan er kraftig lilla og en smule rødligt i lyskeglens midte. Ravlygter som denne har en bølgelængde på 395-397nm og de vil få Rav til at reflektere i en svag gul nuance og det er den type der er mest kendt på markedet. Der findes dog mange andre modeller af Ravlygter som udelukkende produceres her hos os og ser vi på lyskeglen til højre i billedet ser vi en farve der bevæger sig over i mere lyse nuancer men dog stadig lilla i lyset og det er Crystal Clear som udsender et lys på en manipuleret bølgelængde. Når Ravet rammes af denne type lys vil det reflektere i en markant anderledes gul farve som er meget lettere at få øje på.

 

Hvad er den bedste Ravlygte

Få svar på mange flere spørgsmål herunder eller kontakt os på 71711171

Her kan du se billeder og få et indblik i hvordan de forskellige modeller Ravlygter får Ravet til at reflektere i mørket.
Information omkring hvad du skal se efter inden du køber din første Ravlygte så du får mest ud af Ravjagten.
Crystal Clear er navnet på de Ravlygter der gør Ravet meget lettere at se i mørket og derved gør din jagt lettere.
I serien af kombinations Ravlygter finder du feks. lygter med indbygget hvidt lys eller skift mellem Crystal Clear og Brightpower.
Den bedste Ravlygte om natten

Den bedste Ravlygte | Bedste Ravlygte | Rav i mørke

© 2024 Ravfund.dk | Østre Fælledvej 16 | 9400 Nørresundby | 71711171 | CVR:13206279 | UV lygter bedst i test