Sådan finder du Rav med din Ravlygte i mørket

Med en håndholdt Ravlygte er det ganske simpelt at finde Rav da du blot skal du pege lygtens hoved ned mod strandens overflade og du kan med fordel dreje hånden fra side til side for at dække et større areal. Har du en kraftig og koncentreret Ravlygte kan du ofte lyse 30-50m frem og det betyder du hurtigt kan få et overblik over det område du bevæger dig i. Når du ser noget der reflekterer i en lys gul farve skal du undersøge det nærmere da det kan være Rav men du vil efter nogen tid få en fornemmelse af om det er Rav eller noget andet som feks. et cigaretskod eller måske et stykke plastic.


Sådan finder du Rav med din Ravlygte i dagslys

Vil du bruge en Ravlygte i dagslys skal du bruge en Ravlygte med koncentreret lys som er kraftig eller en af vores speciel Ravlygte som feks. Crystal Clear. Når du bruger en Crystal Clear i dagslys kræver det nogen øvelse da Ravjagten her foregår på en lidt anden måde end i mørket hvor du ofte gennemsøger et større stykke strand men i dagslys tænder du først Ravlygten når du befinder dig på et sted, hvor du formoder der kan være Rav og så lyser du ind i området og er der Rav i området vil du se det oplyses i en blågrøn til gulgrøn nuance. I dagslys kan du kun bruge en Ravlygte når der er overskyet og himmelen ikke er for lys så før eller efter regnvejr samt i de tidlige morgentimer i tidsrummet inden der bliver helt lyst men også i skumringen vil de være rigtig effektive. Ravlygten er også velegnet i regnvejr blot solen ikke er fremme. Crystal Clear Ravlygterne produceres i flere forskellige modeller både som håndholdte Ravlygter og pande Ravlygter. Hvis vi skal se lidt på det tekniske i disse Ravlygter så fungerer de på den måde at vi koncentrerer den samlede mængde lys som Ravlygten kan afgive i et center omkring midten af lygten, hvilket betyder at lyset vil være meget kraftigt men ikke så bredt, samtidig ændrer vi den bølgelængde som er det synlige lys som 'pærerne' afgiver hvilket får Ravet til at reflektere på en anden måde end det vil ske når en Ravlygte bruges i mørket.

Lys aldrig på andre eller dig selv

Du skal aldrig lyse på andre da det er yderst generende og generalt kan man sige at en Ravlygte altid skal pege mod jorden når den er tændt. Der sker dog ikke noget hvis du kommer til kortvarigt at lyse på dig selv men du vil de næste minutter have svært ved at orientere dig i mørket. Det er vigtigt at især børn får fortalt dette da de mange gange bruger Ravlygterne som 'lys sværd' og det er ikke en korrekt måde at bruge lygterne på - heller ikke selvom det er børne eller begynder Ravlygter. Du kan med fordel bruge Ravbriller så bliver du ikke generet af lyset fra Ravlygten hvis du kommer til at lyse op mod dit hoved samt hvis andre på stranden skulle pege på dig med deres Ravlygte.

 

Sådan finder du Rav

Få svar på mange flere spørgsmål herunder eller kontakt os på 71711171

Her kan du se billeder og få et indblik i hvordan de forskellige modeller Ravlygter får Ravet til at reflektere i mørket.
Information omkring hvad du skal se efter inden du køber din første Ravlygte så du får mest ud af Ravjagten.
Crystal Clear er navnet på de Ravlygter der gør Ravet meget lettere at se i mørket og derved gør din jagt lettere.
I serien af kombinations Ravlygter finder du feks. lygter med indbygget hvidt lys eller skift mellem Crystal Clear og Brightpower.
Sådan finder du Rav med Ravlygten

Find Rav med Ravlygte | Sådan bruges en Ravlygte | Ravjagt om dagen

© 2024 Ravfund.dk | Østre Fælledvej 16 | 9400 Nørresundby | 71711171 | CVR:13206279 | UV lygter bedst i test