Vinden - den vigtigste spiller


Det hele starter med kraftig vind

Ravet ligger ikke i vandet som mange tror, det ligger på havbunden og når der er en kraftig vind hvivles Ravet op fra havbunden, hvorefter det i nogle tilfælde vil blive transporteret mod land. Sålænge der er storm eller kraftig vind bliver Ravet ude i havet da understrømmen forhindrer det i at flyde mod land dog vil der ved meget kraftig vind blive Rav skubbet ind mod land af vandets mange kræfter.

Vindens varighed

Jo længere vinden er kraftig og fra samme retning jo mere Rav bliver der løsrevet fra havbunden og jo større mængder Rav vil have mulighed for at komme mod land og vi ser gerne vindstyrker på min. 16 m/s som varer mere end 24 timer og når dette sker er der muligheder i fremtiden. Nogle gange ser vi kraftig vind der fortsætter i 5-10 dage - ikke storme men blot kraftig vind på omkring de 15-17 m/s og her er det vigtigt vind retningen ikke ændrer retning alt for meget.

Vinden skal aftage

Nu skal vi have vinden til at aftage i styrke og når den gør det vil Ravet stille og roligt falde mod havbunden men nu får strømmen overtaget og især for vestkysten er strømmen yderst vigtig for at der kommer Rav ind mod kysten. Strømmen skal som udgangspunkt være indadgående men vinden som skal være svag og under 10 m/s har også indflydelse på Ravets bevægelse.
I klippene herunder ser du et udsnit fra vores Ravkurser, hvor der forklares om vinden, disse kurser afholdes i sæsonen og du kan se vores ledige Ravkurser på denne side.


Vidste du at Ravfund.dk har Danmarks mest aktive Facebookgruppe for begyndere i Ravjagt? Du finder gruppen via dette link: Ravjagt for begyndere


Brug en Ravlygte til at finde Rav

Find Rav | Hjælp til Ravjagten


Ravfund.dk er Danmarks eneste Ravlygte producent så hos os får du ikke et billigt produkt fra Kina, hvor kvaliteten og de tekniske data er tvivlsomme.

Vil du gerne se en af vores Ravlygter i funktion eller evt. teste din egen er du altid velkommen på vores indendørs strand i Nordjylland.

Ønsker du målt din gamle Ravlygte for at se hvor godt den lyser og hvordan den får Ravet til at reflektere her på vores indendørs strand er du velkommen hos os så kan vi hurtigt lave en måling på vores spectrumanalyser, det tager få minutter og er selvfølgelig helt gratis.

© 2024 Ravfund.dk | Østre Fælledvej 16 | 9400 Nørresundby | 71711171 | CVR:13206279 | UV lygter bedst i test