Vandstanden - vil du gå i vandet eller på stranden ?


Ravjagt på stranden

Hvis du vil gå på Ravjagt på stranden og helst ikke vil gå i vandet kan du selvfølgelig sagtens gøre dette dog skal du være opmærksom på at du får rigtig mange konkurrenter da det er den mest populære metode. Det Rav der kommer helt ind på stranden er blevet aflejret under sidste højvande og du skal her lede på faldende vand eller på lavvande. Stykkerne du vil finde varierer fra meget små til små.

Ravjagt i vandkanten

Denne form for Ravjagt er blevet meget populær det er også her du finder større stykker Rav end længere inde på stranden. Her skal du lede på faldende vand og følge vandet retur til havet. Denne form for Ravjagt kræver som minimum støvler og gerne vaders og den er lidt mere krævende da du skal bruge flere kræfter når du går i vandet.

Ravjagt i vandet og ved revlerne

Der er endnu ikke så mange der leder efter Rav i vandet eller ved revlerne men det er her du finder de større mængder og også der hvor der er mest Rav. Denne form for Ravjagt er ikke helt ufarlig og vi anbefaler altid i er minds to afsted da havet ikke er ufarligt. Rav ligger ofte i de forhindringer der er i havet, det kan være siv og ålegræs og her leder vi ofte på 30-90cm vand og det kræver et redskab der kan samle Ravet op fra havbunden og til dette findes der Ravkeser i mange forskellige udformninger men på østkysten og til vandkanten anbefaler vi en teleskop kese.
Ude ved revlerne er der også Rav da dette er forhindringer som gør at Ravet ikke kan returnere til havet, her skal du passe på da der kan være dybt inden du når revlerne og strømmen kan være kraftig samt der kan opstå revlehuller.
Vidste du at Ravfund.dk har Danmarks mest aktive Facebookgruppe for begyndere i Ravjagt? Du finder gruppen via dette link: Ravjagt for begyndere


Brug en Ravlygte til at finde Rav

Find Rav | Hjælp til Ravjagten


Ravfund.dk er Danmarks eneste Ravlygte producent så hos os får du ikke et billigt produkt fra Kina, hvor kvaliteten og de tekniske data er tvivlsomme.

Vil du gerne se en af vores Ravlygter i funktion eller evt. teste din egen er du altid velkommen på vores indendørs strand i Nordjylland.

Ønsker du målt din gamle Ravlygte for at se hvor godt den lyser og hvordan den får Ravet til at reflektere her på vores indendørs strand er du velkommen hos os så kan vi hurtigt lave en måling på vores spectrumanalyser, det tager få minutter og er selvfølgelig helt gratis.

© 2024 Ravfund.dk | Østre Fælledvej 16 | 9400 Nørresundby | 71711171 | CVR:13206279 | UV lygter bedst i test