Sådan finder du Rav ved de Danske kyster


Begynder fejlene

I forretningen og på de sociale medier hører vi ofte der spørges ind til hotspots eller blot et sted at tage hen for at lede efter Rav men ofte står man tilbage med en række kommentarer som ikke rigtig gav det svar man havde ønsket og det kan der være mange grunde til men de fleste hotspots har taget en del tid at finde så dem holder man ofte tæt ind til kroppen. Man kan selvfølgelig bare finde sine egne hotspots men er man nybegynder har man ofte ingen ide om hvad man skal gøre og en del opgiver derfor Ravjagten. Lad os se på hvad man ofte gør forkert når man vil ud på Ravjagt:

1. Man leder de helt forkerte steder
2. Man kommer for sent frem til stederne
3. Man leder på de forkerte tidspunkter

Led efter Rav de rigtige steder

Kort sagt så kan man finde Rav ved næsten alle Danske kyster men det er ingen hemmelighed at Ravet er rimeligt ulige fordelt så nogle steder er det nu engang lettere at finde Rav end andre steder. Ved vest vendte kyster er havet en del mere oprørt og du vil også opleve at vi ofte har vestenvind, hvilket betyder der kommer større mangder Rav ind på vest vendte kyster end på øst vendte kyster. Når Ravet kommer ind til kysten så forsvinder det ud i havet igen men det vil aflejre sig i de forhindringer der er på dets vej som feks. er siv og tang så det er et oplagt sted at begynde sig søgning. Kommer man til en strand der er helt ren og uden tang og andet opskyld så skal man lede længe efter de gyldne klumper.

Led efter Rav inden det er for sent

Dette burde være ganske simpelt men alligevel er det her de fleste nybegyndere laver fejl og ofte leder man efter Rav når man har lyst, tid, konen eller manden er på arbejde, man har fri fra arbejde osv. men vil man have del i de store mangder Rav så skal man altså ud og hente det når det kommer ind og ikke 14 timer senere, bevares der er da sikkert stadig Rav tilbage og du kan sikkert få plads til 1000 stykker i den lille plastik bøtte som der tidligere var salt i. Vil du finde de større stykker som ikke kan komme ned i den lille salt bøtte så skal du være en af de første og det kan være svært da Ravjagt jo nu engang ikke er det vi lever af men vores hobby og de fleste af os har jo også en famile der gerne vil se os ind i mellem. Vores erfaring er at de dage der kommer store mængder Rav ind skal du være på stedet når det sker og passer det så med du har tid der er det jo fint ellers napper de andre det for næsen af dig. Men fortvivl ikke for som jeg var inde på tidligere så leder jeg og mine kolleger efter Rav når vi har fri fra arbejde og vi finder næsten altid ok mængder Rav, men hvordan gør vi så det ? Joh det gør vi ved at tage til de områder der ikke er så besøgte så skal vi ikke dele med så mange og ofte er der ikke et øje noget steder når vi kommer men det kræver lidt for at finde disse steder og mange gange skal vi gå 1-2 km bare for at komme ned til stranden og dem der ikke gider det er så ikke vores konkurrenter! Alle de steder vi har fundet har vi undersøgt mens der er lyst for at se om der er forhindringer som Ravet kan aflejres ved og disse gemmer vi på Google Maps. Her er lidt gode råd:

1. Er det let at komme til stedet så er der sikkert ingen Rav
2. Ser du fodspor over det hele så gå den modsatte vej
3. Er der også fodspor der så tag et andet sted hen
4. Er der også fodspor så prøv en anden dag

Led efter Rav på det korrekte tidspunkt

En ting er at komme først til Ravet, hvilket kan være en udfordring i sig selv men at finde ud af hvornår Ravet kommer ind er en videnskab i sig selv men med lidt sund fornuft og planlægning kan du finde ud af det. Der findes utroligt megen nyttig information på internettet og med vores ven Google er det let at finde det frem, feks. findes der rigtig megen video materiale lavet af dygtige Ravjægere som hellere end gerne vil øse ud af deres viden men et kik på video materiale fra en meget erfaren herre som ved hvad han taler om kan hjælpe dig meget langt i din søgen og her taler jeg om Anders Leth Damgaard så blot lav en søgning på ham. Men hvad er så det rigtige tidspunkt at lede efter Rav på - det er efter kraftig blæsevejr og gerne en storm da den vil ruske op i havbunden og føre store mængder Rav ind mod kysten, dette emne kommer Anders Leth Damgaard ganske fint ind på i et af hans videoklip.


Med Rav Anders på Ravjagt - Rav Anders er en yderst kompetent herre som ved rigtig meget om Rav.


Vidste du at Ravfund.dk har Danmarks mest aktive Facebookgruppe for begyndere i Ravjagt? Du finder gruppen via dette link: Ravjagt for begyndere


Brug en Ravlygte til at finde Rav

Find Rav | Hjælp til Ravjagten


Ravfund.dk er Danmarks eneste Ravlygte producent så hos os får du ikke et billigt produkt fra Kina, hvor kvaliteten og de tekniske data er tvivlsomme.

Vil du gerne se en af vores Ravlygter i funktion eller evt. teste din egen er du altid velkommen på vores indendørs strand i Nordjylland.

Ønsker du målt din gamle Ravlygte for at se hvor godt den lyser og hvordan den får Ravet til at reflektere her på vores indendørs strand er du velkommen hos os så kan vi hurtigt lave en måling på vores spectrumanalyser, det tager få minutter og er selvfølgelig helt gratis.

© 2024 Ravfund.dk | Østre Fælledvej 16 | 9400 Nørresundby | 71711171 | CVR:13206279 | UV lygter bedst i test