Strømmen - den afgørende faktor efter vinder


Strømmen har overtaget ved svaglige vinde

Når vinden er aftaget og kommet under 10 m/s får strømmen magt og her er der tale om overflade strømmen. Understrømmen findes på havdybder der er mere end 5m og disse er yderst aktive under stormen og den kraftige vind og disse strømme flytter Ravet på havbunden og lige over havbunden. Overflade strømmen har effekt fra overfladen af vandet og ned på omkring 5m og denne strøm er årsagen til Ravet bliver ført ind mod kysterne.

Strømmen retning

Du kan aflæse overflade strømmens retning på feks. DMI men også på mange andre hjemmesider og App's og da det er overflade strømmen vi er interesseret i er det ganske let at følge denne. Strømmen skal have tid til at arbejde og for den jyske vestkyst kan det tage fra 1-4 dage før Ravet ender på kysten. For den jyske østkyst går det noget hurtigere og beregninger viser fra 8 timer til 2 dage.

Følg strømmen og du finder Rav

Nu skal du blot følge strømmen i det tidsrum det tager og når du kommer til stranden skal du kikke efter 'måle punkter' som vi kommer ind på i næste afsnit.
I klippet herunder ser du et udsnit fra vores Ravkurser, hvor der forklares om strømmen disse kurser afholdes i sæsonen og du kan se vores ledige Ravkurser her på siden.


Vidste du at Ravfund.dk har Danmarks mest aktive Facebookgruppe for begyndere i Ravjagt? Du finder gruppen via dette link: Ravjagt for begyndere


Brug en Ravlygte til at finde Rav

Find Rav | Hjælp til Ravjagten


Ravfund.dk er Danmarks eneste Ravlygte producent så hos os får du ikke et billigt produkt fra Kina, hvor kvaliteten og de tekniske data er tvivlsomme.

Vil du gerne se en af vores Ravlygter i funktion eller evt. teste din egen er du altid velkommen på vores indendørs strand i Nordjylland.

Ønsker du målt din gamle Ravlygte for at se hvor godt den lyser og hvordan den får Ravet til at reflektere her på vores indendørs strand er du velkommen hos os så kan vi hurtigt lave en måling på vores spectrumanalyser, det tager få minutter og er selvfølgelig helt gratis.

© 2024 Ravfund.dk | Østre Fælledvej 16 | 9400 Nørresundby | 71711171 | CVR:13206279 | UV lygter bedst i test